МАРКЕТИНГ

AllWeb

Најавено седмото издание на AllWeb – конференција за дигитални комуникации

Дигитална трансформација претставува процес на зголемена употреба на дигитални алатки и технологии од страна на една организација (компанија) со цел да се изврши коренита...

ТЕХНОЛОГИЈА

Google откри воена тајна, ќе заврши на суд

Белгиското Министерство за одбрана, повикувајќи се на националната безбедност, ќе го тужи Google, бидејќи не ги замаглија сателитските снимки од воените локации во оваа...

КАРИЕРА

Како да ја најдам работата што ја сакам?

Сите во животот имаат одредени свои интереси и перцепии за нештата. Меѓутоа, најважно е да го работите тоа што го сакате. Само ако сте...

ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Причините како успеваат стартапите

Повеќето од стартапите не успеваат да ги преживеат првите месеци и пропаѓаат. Но има одредени фактори кои ги следат успешните и неуспешните стартапи. Бил Грос,...

СТИЛ

Како козметичкиот бренд Wet n Wild помага на животинскиот свет?

Кога станува збор за приоритетите на купувачите на шминка, тие можат да се разликуваат. Додека некои се најмногу загрижени за цената, други се загрижени...

ПАТУВАЊА

Луксузно патување со малку ресурси

Business Traveller направи мало видео кое се базира на истражување како да креираш луксузно патување со малку ресурси. Со паметна комбинација на ресурсите може да...

ИНТЕРВЈУ

“Good content isn’t about good storytelling. It’s about telling a true story well.” – Ann Handley

theloridiaries
theloridiaries
hranazasite.mk
hranazasite.mk
Aliexpress INT
Aliexpress INT
Decathlon IN

Да провериме