Почетна Претприемништво Во училиштата на Безос главен клиент ќе биде детето

Во училиштата на Безос главен клиент ќе биде детето

СПОДЕЛИ

Џеф Безос ќе создаде мрежа на непрофитни училишта што ќе бидат бесплатни и ќе бидат сместени во заедници со ниски примања. Детето ќе биде клиентот. Безос вели дека училиштата ќе бидат од висок квалитет, инспирирани од Монтесори што нудат целосна стипендија на сите ученици.

Безос

Безос планира и да финансира постоечки непрофитабилни организации за да им помогне на бездомните семејства давајќи им пристап до домови и храна. И двете иницијативи ќе бидат оценети од фондот наречен „Bezos One Daу“, што ќе располага со 2 милијарда долари. Донација направена од Безос пред некое време.

Безос вели дека сака директно да ја контролира операцијата на училиштата за да можат да бидат управувани како „Амазон“ и да ги усвојат принципите на „Амазон“.

 

loading...