Почетна Маркетинг Зошто добар ПР е важен?

Зошто добар ПР е важен?

СПОДЕЛИ

ПР е една од екстремно важните активности кај младите бизниси. Многу малку инвеститори го разбираат ова, а уште помалку стартапите. Стартапите имаат помали буџети и мора рационално да ги искористат, па така многу често ја забораваат ставката ПР.

Резултатите од ПР се немерливи. Не се мерат преку годишни буџети, можеби нема да можете да го измерите повратокот на инвестицијата, тие се тивки и ви го подобруваат брендот. Многу често, брендот е тоа што продава.

ПР е важен од многу причини:

  • Регрутација – ќе привлечете поквалитетни вработени, повеќе заинтересирани клиенти и потенцијални инвеститори.
  • Развој на бизнисот – ова е многу тешко, но е многу потребно.
  • Собирање на средства – доброто позиционирање, добриот имиџ и бренд, ќе придонесат луѓето да веруваат во вашиот бренд.
  • Зголемена продажба – внимавајте, зголемена продажба значи зголемени приходи, но не секогаш и зголемен профит.
  • Лојални купувачи – тие се оние кои најмногу ги сакаме, нели?

loading...