Почетна Претприемач 101 Важноста на емоционално вложување во работната култура

Важноста на емоционално вложување во работната култура

СПОДЕЛИ

Еве неколку причини за важноста на емоционално вложување во работната култура.

  1. Значајност: Вработените треба да се чувствуваат ценети. Тие сакаат да знаат дека им се верува и имаат автономија.
  2. Значајна работа: Според едно истражување, 64% од вработените попрво би заработиле 40.000 долари годишно на работа што ја сакаат од 100.000 долари годишно на работа што ја сметаат за неисполнета. Тоа е доста значајна статистика. Со поттикнување на вработените да го најдат значењето во нивната работа, компаниите можат да ја подобрат својата култура на работното место и да имаат повеќе ангажирани вработени.
  3. Благосостојба: Всушност, повеќе од 80% од вработените се чувствуваат позитивно за нивната култура на работното место благодарение на програмите за благосостојба.
  4. Бренд: Имајќи култура на работното место што го рефлектира вашиот бренд е од клучно значење. Вака ќе ги поттикнете вработените да го чуваат брендот и надвор од компанијата.

емоционално вложување

Кога станува збор за културата на работното место, вработените кои се емотивно вложени во нивната работа можат да ја зголемат продуктивноста и дури и профитабилноста. Без разлика дали станува збор за програма за благосостојба, развој на вработените или работно место кое го одразува брендот на компанијата, преку креирање на сеопфатно опкружување за ангажирање на вработените, компаниите можат да ги претворат своите вработени од типични 9 до 5 работници во вистински бренд евангелисти. Само не очекувајте секој да направи тетоважи од вашето лого.

loading...
loading...