Почетна Технологија Инстаграм ти дозволува да избереш кој смее да коментира на твоите постови

Инстаграм ти дозволува да избереш кој смее да коментира на твоите постови

СПОДЕЛИ

Инстаграм ја прославува својата пресвртница да достигне 800 милиони корисници на платформата, а 500 милиони го користат секој ден, со нови алатки за модерација на коментари кои го олеснуваат замолчувањето на некој кој е потенцијално навредлив. Алатките на новиот коментар значи дека ако имате отворен профил на Инстаграм, можете да ги ограничите коментарите на одредени групи на луѓе, вклучувајќи ги и вашите следбеници или луѓето што ги следите. Плус, и сопствениците на јавни и приватни сметки ќе можат да ги блокираат сметките од коментирањето на нивните мислења.

Инстаграм

Ова е дел од тековните напори за да се спречи злоупотребата на платформата, а Инстаграм, исто така, го ажурира автоматски филтерот за да блокира особено навредливи коментари денес со нови алатки кои покриваат содржина на арапски, француски, германски и португалски јазик (тоа беше само на англиски јазик како вовед). Компанијата вели дека ова, исто така, ќе продолжи да се подобрува со текот на времето и користењето, што има смисла, бидејќи тоа е напојувано со машинско учење.

Компанијата, исто така, ја прошири функцијата што ја започна во мај и е дизајнирана да им помогне на корисниците кои имаат потреба од помош и ресурси поврзани со ментална болест. Ако сте на Инстаграм и сте сведок на некој кој има потреба од помош преку емитување во живо, сега можете да го пријавите анонимно, и Инстаграм ќе им испрати порака со понуда за помош и пристап до телефонска линија за помош и други ресурси. Оваа програма започна во мај, со фокус на стандардни постови, но сега се проширува и на видео во живо.

loading...