Почетна Кариера Како да го преживеете летото на работа

Како да го преживеете летото на работа

СПОДЕЛИ

Сонцето може да свети, но за повеќето од нас, мора да одиме на работа, како и обично.  Еве неколку совети како да ги преживеете големите топлини додека одите или сте на работа.

Префрлете се на отворен транспорт
Јавниот транспорт би можел да биде мрачен, а сообраќајниот метеж е повеќе од предвредлив, но доаѓањето на работа во текот на летото би можело да биде радост ако станете порано и го промените вашиот начин на транспорт за на работа. Тоа е совршено време да се започне со возење велосипед и ќе се пренасочите преку парк или пократки тесни улички.

Заменете го кафето со ладна лимонада

Побарајте состаноците да бидат во парк на отворено

Спакувајте си од дома голем сад со освежително овошје

И секако конзумирајте вода во големи количини .

 

loading...