Почетна Претприемништво Како да го лансирате вашиот нов веб?

Како да го лансирате вашиот нов веб?

СПОДЕЛИ

На денот кога ќе ја лансирате и споделите вашата нова веб-страница (што е различно од денот кога сте почнале да ја развивате), целта е да имате многу сообраќа. “Многу сообраќај” е релативно, се разбира (и за било која нова веб-страница, секој сообраќај е нешто за што може да се гордееме), но постојат начини да се максимизира вашиот досег и сообраќај на првиот ден.

Ќе ги сакате и вашите нови посетители да извршуваат повеќе различни активности – како што е можно повеќе од следниве:

  • Да ја прочитаат содржината.
  • Се регистрираат на вашата е-листа.
  • Да ги споделат содржината и веб страната со други.
  • Да остават коментари.Главната цел на лансирањето, без да се добие максимален сообраќај и ангажман на првиот ден, е вистински да ве воспостави вас и вашиот бренд како нов авторитет во индустријата во која влегувате – она ​​за што треба да обрнувате внимание.

Кога ќе имате своја група на корисници, ќе можете најдобро да увидите дали добро сте го креирале производот и што морате да промените.

лансирате

Што да правиш пред да започнеш

Ќе сакате да размислите за лансирањето на вашиот нов веб-сајт како настан – нешто важно што се случува во одреден ден и време кога вашиот бренд и сè што има да понуди, ќе станат достапни за јавноста.

Правејќи го ова, го ставате во вистинската рамка на умот – не само за вас, туку и за оние со кои ќе се јавите пред да започнете, за да ви помогне да промовирате, како и оние кои ја посетуваат вашата страница на денот на лансирање.

Специфичниот датум, исто така, ви помага да закажете што се случува, да ги направите финалните подготовки, да се посветите целосно на функционалноста на вашиот производ и да овозможите на корисниците подобро да се запознаат со него (првата интеракција на корисникот и вебот се многу важни и за вас и за корисниците). Можете да ги известите и медиумите и влијателните личности за вашиот нов производ.

Најважно од се е што ќе ви помогне да избегнете одложувањето и да ги оставате работите “за утре”.

loading...