Почетна Технологија Вторник: Ден на лицата со ментално здравје!

Вторник: Ден на лицата со ментално здравје!

СПОДЕЛИ

Разбудете ја вашата свест бидејќи 10. 10. 2017 е светски ден на менталното здравје.

Да се поддржат лицата со нарушено ментално здравје.Да се поддигне јавната свест за можностите и способностите на оваа категорија лица со ментален хендикеп.Да имаат еднакви права, да нема дискриминација.Да се подобрува образованието на овие лица, да им обрнуваме внимание, да се дружиме со нив, да се почувствуваат сакани.Да се оспособат, за да можат самостојно да продолжат со живеење. Да можат да придонесуваат, не само за себе, туку и за заедницата.

ментално здравје

Затоа, во вторник 10.10.2017 дојдете во кубанскиот ресторан Casa Cubana во 17 часот, заедно да донираме и да ги поддржиме овие лица. Сите сретства кои ќе се соберат ќе бидат донирани во државната психијатриска болница.

ЗАТОА СТО МЕНТАЛНИОТ ХЕНДИКЕП НЕ ЗНАЧИ И ОДСУСТВО НА ЧОВЕЧНОСТ.

loading...