Почетна Технологија Нов начин да платиме за поправка на автомобил

Нов начин да платиме за поправка на автомобил

СПОДЕЛИ

Луѓето работат напорно за своите пари, а годишните поправки на автомобили се последно што луѓето сакаат да ја потрошат својата тешко заработено готовина. Особено индустријата за поправка на возила е позната по тоа што ги отстранува луѓето, грубото полнење и повеќе пари отколку што е потребно од нивните клиенти. Бидејќи механичарите се познати по мамењето на луѓето, CarFix, старт-ап од Москва на операциите на блокчејнот “Етереум”, разви платформа која ги спречува луѓето да платат повеќе од тоа што е потребно.

Нов начин да платиме за поправка на автомобил

CarFix им нуди на луѓето фиксни цени за нивните авто-поправки, преку претходно договорената цена по час, која платформата веќе преговараше со продавниците за поправка во нивната мрежа. Ова ги спречува луѓето да преплатуваат за услуги. Овој екосистем континуирано расте и ќе биде дополнително зајакнат со основните простории на децентрализацијата и непроменливоста на записите. Во суштина, CarFix носи доверба во една индустрија која некогаш се смета за “беспомошна”.

Поддржан од пет милиони евра, CarFix само што објави дека се подготвува со надеж дека ќе донесе праведност и транспарентност во индустријата за животниот циклус на возилото, како и заштеда на луѓето пари. Токен на CarFix се нарекува “VLB”, а ICOе планирано за 27-ми ноември. Приходите од ICO ќе бидат искористени за развивање и имплементирање на blockchain платформа за индустријата за животниот циклус на возилото, за да се обезбеди транспарентност и непроменливост на сè што се случува со автомобил од моментот кога ќе излезе од фабричкиот кат, сè до моментот кога се рециклира во отпад. Платформа базирана на Ethereum од CarFix обезбедува многу придобивки за своите корисници, вклучувајќи ги и гаранциите, максимизирање на вредноста на препродажбата на возилата, утврдување на автентичноста на резервните делови, постигнување попрецизно и економично управување со побарувањата за осигурување и многу повеќе.

loading...