Почетна Технологија Од Кина до Лондон

Од Кина до Лондон

СПОДЕЛИ

Кина од 1ви Јануари оваа годинаа, воспостави директен железнички транспорт до Лондон. Да, железница до Лондон.

Новата железница
Новата железница

Патот води преку териториите на Казакстан, Белорусија, Полска, Германија, Белгија и Франција. Тоа што ја искомплицира изградбата, а возењето на патниците го прави поинтересно, е дека поминува низ тунелот на Ла Манш.

Вкупната должина на рутата е 12 000 километри. Патувањето трае 18 дена.

 

Новата железница
Новата железница

Дали треба да очекуваме нови соработки помеѓу овие држави? Или едноставно Кина сака само да се поврзе со остатокот од светот? Треба да видиме.

loading...