Почетна Претприемништво 10 добро платени работни места со скратено работно време

10 добро платени работни места со скратено работно време

СПОДЕЛИ

Живот значи да се живее. Постојат добар број на работни места со скратено работно време каде што се плаќа доволно за да се живее удобно и да се има некое екстра време за да всушност уживате во себе.

Овие работни места бараат еден тон вештини и ќе треба да знаете нешто повеќе пред да започнете да ги работите. Не дека нема да работите напорно, туку само ќе имате повеќе време да уживате во плодовите на вашиот труд.

Еве 10 работни позиции со скратено работно време, кои често се платени многу повеќе од минималната плата.

1. Тутор
Туторите можат да работат физички или на интернет. Онлајн туторите обично заработуваат помалку, но работата е пофлексибилна, бидејќи можат да работат од дома.

2. Стилист за коса
Поставување на флексибилни работни часови, работа во салон или во удобноста на вашиот дом. Се е до имиџот ако изградите добар имиџ и сте познати по својот квалитет, иновативност и знаете да дадете добри совети на клиентите, оваа работа може да ви донесе многу пари, но за се треба време и истрајност.

3. Секретари/ки или асистенти
Секретари/ки може да работат со полно работно време во канцеларија, но можат да работат од дома, со скратено работно време или да работат како асистент на извршни директори.

4. Шминкер
Слично како стилист за коса, може да постави флексибилни часови за работа, да работи специјализирано само на настани, како што се свадби, матури, годишнини и сл.

5. Приватен фитнес инструктор
Можете да добиете пилатес или јога лиценца и да давате приватни часови од удобноста на вашиот дом. Може да се наплаќаат на час или повеќе, во зависност од вашето искуство и толку, колку што вашите клиенти се подготвени да платат.

6. Дадилка
Дадилка е одлична работа за мајка која по цел ден е дома. Можете да работите еден ден неделно или пет дена неделно, тоа е до вас. Профитот зависи од тоа колку деца чувате и нивната возраст, но тоа е секогаш повеќе од минималната плата.

7. Фриленс писател
Во зависност од видот на статиите што ги пишувате (должина, тема, итн) и компанијата за која работите, може да се наплаќаат. Повеќето писатели на почеток заработуваат помалку, но тек на времето и поголемото искуство наплаќаат повеќе.

8.Фриленс графички дизајнер
Можеби пишување не ви иде, но графичкиот дизајн да. Тогаш понудете се да сработите некој дизајн како фриленсер.

9.Терапевт за масажа
Масажа терапевтите наплаќаат од час во зависност од искуството и дали тие работат за себе или во бањата или салон.

10. Животен тренер
Животен тренер им помага на другите со одлуки поврзани со кариера или личен живот. Како психолози, тие се еден од најдобрите професии со скратено работно време.

loading...