Почетна Технологија Твитот на Кајли Џенер за Snapchat имаше неверојатен ефект врз вредноста на...

Твитот на Кајли Џенер за Snapchat имаше неверојатен ефект врз вредноста на Фејсбук

СПОДЕЛИ

Може да се сетите пред неколку дена, кога твитот од Кајли Џенер имаше неочекувано масивен ефект врз вредноста на одредена платформа на социјалните медиуми. “Па, дали некој друг повеќе не го отвора Snapchat? Или тоа сум само јас … ова е толку тажно”, објави на Твитер, очигледно мислејќи  на неодамнешниот и широко критикуван редизајн на апликацијата. Твитот, кој во моментов има околу 350.000 лајкови, беше проследен со пад од 7,2 отсто од акциите на Snapchat – околу 1,3 милијарди долари. Но, она што го стори за Фејсбук е друга приказна.

Според TMZ, твитот на Џенер ја зголемува вредноста на Фејсбук за повеќе од 10 пати од бројот што го чини цената на Snapchat. Според изјавата, Фејсбук го затвори петокот во вредност од 532,86 милијарди долари, што е повеќе од 13 милијарди долари повеќе од она што вредеше еден ден претходно, еден ден по нејзиниот твит. Во меѓувреме, TMZ известува Snapchat се обидуваше да ја врати својата вредност, од 21,41 милијарди долари, два дена по твитот на Џенер. (Неговата пред-твит вредност, според TMZ беше 22,78 милијарди долари.)

Се разбира, Кајли не е единствената на која не и се допаѓа ненадејниот редизајн. Постои дури и петиција на Change.org околу тоа. Со објавување на новото ажурирање, многу корисници откриле дека апликацијата не е полесна за користење, туку спротивно направи многу карактеристики потешки за користење. Многу нови функции се бескорисни или ги поразува првичните цели што ги имал Snapchat во изминатите години. (Snapchat, од своја страна, го брани редизајнот. )

loading...