Почетна Маркетинг Трендови на социјалните мрежи за 2018

Трендови на социјалните мрежи за 2018

СПОДЕЛИ

Во изминатата година, голем број значајни приказни вклучија и социјални медиуми: Фејсбук ги привлече корисниците на Snapchat до Instagram, претседателот на Соединетите Американски Држави соопшти официјални политички позиции во 140 карактери и Apple ги објави плановите за промена на начинот на кој комуницираме со нашите мобилни уреди. До некаде, можеме да ги антиципирами кои се трендови на социјалните мрежи за 2018.

маркетинг трендови за 2018

Следната година, социјалните медиуми се подготвени да создадат уште поголемо нарушување, бидејќи голем број нови технолошки достигнувања одат во мејнстрим и како социјални норми поврзани со промените на социјалните медиуми. Еве ги првите 6 трендови на социјалните медиуми кои треба да се подготват за 2018 година.

  • Аугментирана реалност;
  • Растот на популарноста на Instagram Stories;
  • Инвестирање во influencer marketing;
  • Фокусирање на генерацијата Z (сите родени во периодот 1995-2011);
  • Учество на брендот во платформи за испраќање пораки;
  • Live streaming.

 

loading...