Почетна Претприемништво Како да ги најдете првите 100 купувачи?

Како да ги најдете првите 100 купувачи?

СПОДЕЛИ

Сега кога знаете како да ги подобрите шансите за постигнување на целниот пазар, потребен ви е процес и методи за да ги добиете првите 100 купувачи.

100 купувачи

Методите што се опишани подолу не се големи, но се одлични за мерење, тестирање и валидација. Исто така има процес кој ви овозможува да ја потврдите понудата и групата на клиенти која сакате да ја наведете и е од суштинско значење.
Процесот што го следите треба да се извршува по следниот редослед:

  • Решавање на проблемот на вашиот клиент – за да го решите неговиот проблем, прво треба јасно да го дефинирате.
  • Слушајте го она што го кажуваат и добивајте повратни информации – Најдете ги луѓето кои имаат проблем, слушајте како го опишуваат проблемот и добиваат повратни информации за вашата гледна точка и предложеното решение.
  • Најдете каде се обидуваат да го решат проблемот – Дознајте каде луѓето кои имаат таков проблем имаат тенденција да се собираат и како се справуваат со проблемот во моментов.
  • Тестирајте ги водите – Предложете решавање на проблемот нанеколку луѓе за да видите дали решението е одржливо и која цена ќе работи најдобро.
  • Добијте повратни информации – поднесете и слушајте повратни информации за процесот и искуството за клиентот. Секое мислење запишете, не можете се да запомните.
  • Земете потврда – Земете валидација во однос на луѓето кои сакаат да платат за решението, а исто така и во испораката на решението.
  • „Покријте“ ги пред да се проширите во други групи – Осигурајте се дека сте во можност да го обезбедите овој пазар на вашата целна група и да ги ставите на списокот како клиенти пред да преминете во друга група.

Техниките наведени погоре нудат неколку опции за да започнете. Започнете со чекорите 1 и 2 бидејќи тие се фундаментални за градење на процесот. Откако ќе го завршите чекор 2, можете да пробате која било од другите техники со кои се чувствувате удобно да ги користите.

loading...