Почетна Технологија 13 Фотографии кои кажуваат колку се променил светот за 100 години

13 Фотографии кои кажуваат колку се променил светот за 100 години

СПОДЕЛИ

Работно.мк избра неколку фотографии кои не потсетуваат на тоа колку светот се променил во текот на минатиот век. Речиси е невозможно да се замисли какви биле работите во минатото.

Животот се менува секој ден. Нешто исчезнува во минатото, ослободувајќи ја патеката за нешто ново. Вие не можете секогаш да бидете во чекор со темпото на промени.

1.Евтини коњи, скапи коли 
| Не толку скапи коли и прекапи коњи
2.Скапа играчка за авантуристи
| Угоден и безбеден метод за транспорт
3.За да се јавите во друга земја потребно било да изнајмите говорница
| Виртуални состаноци со луѓе од различни земји
4.Повеќето луѓе не доживеале 50 години
| Животот започнува на 50 години
5. Откривање на пенецилинот и започнување на користење на антибиотикот

| Генетско инженерство, можност за 3Д принтање на органи

6. Струјата е опасна играчка на Никола Тесла

| Основа на модерниот свет

7.Бањање еднаш неделно со ацети борици наместо шампон

| Дневни бањања и многу различни продукти за тоа

8. Од Лондон до Њу Јорк за 5 дена

| Од Лондон до Њу Јорк за 6 часа

9. Една песна на голема пластична грамофонска плоча

| Цела музика во светот на мал уред

10. Гаста се продава во продавници

| Соларна енергија и електрични батерии

11. Џон Рокфелер

| Ричард Брансон и 1 809 билионери

12. Децата како работна сила, едукацијата само за богатите

| Децата како работна сила е забрането и едукација за сите

13. Жени во најотворените костуми за капење

| Жени во нормални костуми за капење

 

loading...