Почетна Стил 5 основни техники на шминкање

5 основни техники на шминкање

СПОДЕЛИ

Денес постојат толку многу опции за шминкање со сенки, што човек едноставно може да се збуни.

Со тоа на ум, ние на работно.мк ќе ви покажеме основни техники за шминкање кои ќе ви помогнат да дознаете кои трикови ќе изгледаат најдобро на вас во зависност од вашите карактеристики и стил.

‘Вертикална техника’ на шминкање

Оваа техника е погодна за тесни или средни очи, бидејќи таа ги прави да се пошироки. Можете да го користите овој трик за вечерните часови и дневен изглед. Само треба да се биде внимателен во изборот на бои. За дневен изглед, најдобро е да се користат нијанси на една боја. Сепак, ако сакате да имате прекрасен ноќен изглед, чувствувајте се слободни да експериментирате со контрастни бои. Само сети се на основното правило: најтемните сенката за очи треба да се применуваат на надворешниот агол на окото.

‘Хоризонтална техника’ на шминкање

Овој начин на аплицирање шминка е вистинска среќа за жените со заоблени или испакнати очи. Како што сугерира името, сенките за очи се применуваат и засенчуваат хоризонтално, што ги прави очите да изгледаат подолго и повеќе во облик на бадем. Можете да го користите моливот за контури или течен ајлајнер за да се подготви контура над трепките.

‘Класична (измешана) техника’ на шминкање.

Ќе сакате да ги примените вашите сенки за очи и вертикално и хоризонтално за оваа техника. Класичната техника на шминкање обично се користи со нијанси на една боја.

Техника на ‘Mолив шминка’

Оваа техника може да ви помогне да ја поправите формата на речиси секој тип на очи. Во зависност од вашите карактеристики, создадете контура на долните и горните очни капаци и ставете сенка внимателно. Овој трик ќе ви помогне да се усогласат вашите очни линии. А четката за засенчување треба да биде тврда, рамна и цврста во својата структура. Исто така можете да користите ајлајнер под вашите трепки.

‘Затемнети очи’ техника

Бидејќи главната цел на оваа техника е да се создаде фантастичен ефект на чад, треба да се обрне посебно внимание на засенчувањето и создавањето на непречена транзиција од една боја во друга. Оваа класична техника може да се носи и во ноќните часови и во текот на денот. Сепак, за вечерно излегување подобро е да се изберат топли природни бои. И уште едно правило: ако ја користите оваа техника, најдобро таа да се искомбинира со кармин во неутрална боја, така што нема да изгледате премногу нападно и вештачки.

 

 

loading...