Почетна Кариера 6 тајни на успехот

6 тајни на успехот

СПОДЕЛИ

Секој знае дека страста е суштинска состојка за успешен претприемач. Сепак, твојата книга е за стапиците на страста или она што го нарекувате стапица. Што е замката на страстта и како таа го саботира стартапот?

Стапицата на страста е деструктивен модел на верувања и однесувања што се случуваат кога некој се вљубува во деловен концепт. Страстните основачи можат да станат емоционално приврзани за нивната идеја – без разлика дали станува збор за домашно милениче, кул технологија, скица на салфетка или срдечна причина. Оваа приврзаност предизвикува талентирани, интелигентни основачи да направат критични грешки и погрешни чекори – грешки како што е во голема мера прекумерно проценување на побарувачката на купувачи, сериозно потценување на тоа што ќе го чини претпријатието, извршување премногу капитал на нејасни концепти или упорно држење со стратегија која не успева подоцна за да се опорави.

6 тајни на успехот

Има главни 6 негативни влијание на претприемачката страст:

  • Кога вештините на оснивачите не се надополнуваат туку се поклопуваат.
  • Таргетирање на погрешни пазари (како ситуацијата со кока-кола и обидот за продажба на флаширана вода на англискиот пазар).
  • Розово планирање: планот доаѓа од вашата глава и вашите замисли, не од реалните потреби на пазарот.
  • Имате една стратегија до која слепо се држите.
  • Ја одложувате (занемарувате реалноста).
  • Не се држите до своите вредности.
loading...