Почетна Кариера 3 прашања кои мора да ги одговорите за да работите во Amazon

3 прашања кои мора да ги одговорите за да работите во Amazon

СПОДЕЛИ

Еден од клучните нешта во успехот на Џеф Безос и неговата компанија Amazon се одличните професионалци кои ги вработува. Ваквиот успех не би бил возможен без вистинските и способните луѓе.

После основањето на компанијата и нејзиното излегување на берзата, Џеф Безос, уште од 1998 година ги поставува постојано истите прашања кога прима луѓе на работа:

  1. „Ќе и се восхитувате ли на таа личност?“, поентирајќи кон конкретна личност на работата, со што сакал да знае дали новиот кандидат се вклопува со начинот на размислување. За Безос најважна е позитивната енергија околу него.
  2. Второто прашање е „дали тоа лице ќе ја зголеми просечната ефикасност во одделот?“.
  3. Третото прашање на Безос е за потенцијалот на новите работени и нивната можност за да станат „суперѕвезди“.

 

loading...