Патувања

Почетна Патувања

Сè што треба да направите во Амстердам

Град богат со историја, архитектонски подвизи и богат со култура. Сега, тука е сè што треба да направите, каде да јадете, да пиете и...

Белград – центар на Балканот

Град на две реки Белград сместен на устието на две реки,Сава и Дунав, кои го делат градот на два дела,од другата страна е Нови Београд.Градот...
истанбул

Истанбул – Градот на Босфорот

Истанбул има се: преку 2500 години историја, култура и традиции, неверојатни знаменитости, живописен ноќен живот и прекрасни погледи. Оваа трансконтинентална метропола е брзиот културен...
Стокхолм

Стокхолм – градот што мора да се посети

Стокхолм е главен град на Шветска, а воедно и најголем. Тој покрива површина од 14 острови и е еден од најпосетуваните градови во Скандинавија. Работи...
Осло

Осло – скандинавски град со многу изненадувања

Многу години, битката за најубав град во Скандинавија била трка со два коња. Од една страна, Стокхолм: тој спектакуларен архипелаг, оние атмосферски улици со...