Претприемништво

Почетна Претприемништво
Стратегии за одржливост

Стратегии за одржливост

Креирање на старт ап може да биде како возење на ролеркостер, извикувајќи од возбудата на лансирање до негово затворање, а во прашање да бидат...
општествена одговорност

Општествената одговорност е важна за бизнисот

Општествената одговорност е важна за бизнисот, бидејќи на потрошувачите и медиумите им покажува дека компанијата се интересира за пошироки општествени прашања кои немаат директно...
еколошки бизнис

Бенефициите на еколошки бизнис

Водење на еколошки бизнис помага да се намали вашето влијание врз животната средина и зачувување на природните ресурси. Вашиот бизнис може да и помогне...
лансирате

Како да го лансирате вашиот нов веб?

На денот кога ќе ја лансирате и споделите вашата нова веб-страница (што е различно од денот кога сте почнале да ја развивате), целта е...
Апликации што секој претприемач треба да ги знае.

Апликации што секој претприемач треба да ги знае

Управувањето со времето е една од областите со кои се соочуваат многу претприемачи. Честопати има многу итни задачи кои мора да се постигнат во...
сметководството и финансиите

Улогата на сметководството и финансиите во компанијата

Сметководството и финансиите играат егзистенцијална улога во управувањето со секој бизнис. Компаниите работат за пари, и ако не ги контролирате тие пари, вие не...
сметководствените функции

Сметководствените функции во организацијата

Бизнисите и големи и мали, јавни и приватни, за профит и непрофитни, се водени од броеви. Без разлика дали тоа е следење на продажбата,...
european youth award

European Youth Award Festival 2017

European Youth Award Festival (EYA) е европски натпревар за мотивирање на млади луѓе, социјални претприемачи и нови компании за производство на дигитални проекти кои...
hranazasite.mk

Билјана и Јане од hranazasite.mk ја раскажуваат својата старт – ап...

Билјана и Јане се „срамежливи“ луѓе, ако зборувате со нив дефинитивно ќе ве инспирираат. Имавме среќа да ги запознаеме и да ги прашаме за...
пивотирам

Зошто да “пивотирам”?

Додека страста и решителност се атрибути кои се од суштинско значење за да се движи визијата за својот целосен потенцијал, ако не останат непроверени,...