8 C
Скопје
20.02.2018

Претприемач 101

Почетна Претприемач 101
hranazasite.mk

Билјана и Јане од hranazasite.mk ја раскажуваат својата старт – ап...

Билјана и Јане се „срамежливи“ луѓе, ако зборувате со нив дефинитивно ќе ве инспирираат. Имавме среќа да ги запознаеме и да ги прашаме за...
пивотирам

Зошто да “пивотирам”?

Додека страста и решителност се атрибути кои се од суштинско значење за да се движи визијата за својот целосен потенцијал, ако не останат непроверени,...
4 чекори за ефективен "Pivot"

4 чекори за ефективен “Pivot”

Можеби се повеќе, но ние ги одвоивме најважните 4 чекори за ефективен "Pivot". Претприемачите можат да почнат да размислуваат дека ја имаат идејата за милијарди...
pivot

Што значи „pivot“?

"Pivot" е познат збор во светот на стартување. Кога вашиот прв бизнис модел не работи (и ова се случува почесто отколку што мислите), извршниот...
“дигитална„

Иднината на бизнисите е “дигитална„

Вашата компанија е веројатно да се соочи со исчезнување настан во следните 10 години. И додека може да видите дека доаѓа, можеби нема да...
Содржина наспроти дизајн

Содржина наспроти дизајн

Започнувањето на новиот проект за веб дизајн е исто толку возбудливо колку што е застрашувачко. Има многу непознати, обично многу малку време и очекувањата...
инвеститор

Како да привлечам инвеститор?

Успешно убедување на инвеститор да го финансира вашето стартување не е лесно. Иако некои неодамнешни настани во светот на стартување ги отстранија бариерите за...
100 купувачи

Како да ги најдете првите 100 купувачи?

Сега кога знаете како да ги подобрите шансите за постигнување на целниот пазар, потребен ви е процес и методи за да ги добиете првите...
OCD

OCD: Obsessive Compulsive Designer

Ако се наоѓате себеси опседнат со совршенството и општата состојба или состојба на работите, можеби ќе се поврзете со ова. Дизајнерите се творци. Не се...
Психологија и дизајнирање

Психологија и дизајнирање на производи

Како дизајнери на производи, ние се обидуваме да создадеме производи кои се наменети за луѓето. Ние се обидуваме да ги решиме нивните проблеми и...

Најчитани