Животен стил

Почетна Животен стил

Дали Bulletproof кафето е добро за вас?

Ако сте активни во спортските сали и на социјалните медиуми, веројатно знаете некој кој го обожава Bulletproof кафето. Можеби тоа сте и вие. Создаден...
20тите години

20тите години се најдобри за штедење

Колку побрзо може да се воспостави навика за штедење, толку подобро ќе биде. Кога сте во 20тите години, често имате повеќе расположлив приход, бидејќи...

Зошто штедењето е важен сегмент од животот?

Може да се прашувате зошто има толку голем притисок за да штедењето на пари. Ако имате доволно да платите за сè што ви треба,...
Nomcentar

Nomcentar – Србија, правото е алатка за сите

Nomcentar е основан на 23. Април 2013 се со цел да создаде свесност и знаење за правото и правните техники, едукација и издаваштво. Им...
Нов начин да платиме за поправка на автомобил

Нов начин да платиме за поправка на автомобил

Луѓето работат напорно за своите пари, а годишните поправки на автомобили се последно што луѓето сакаат да ја потрошат својата тешко заработено готовина. Особено...
cryptocurrency mining

Samsung ќе произведе чип за cryptocurrency mining

Полупроводничкиот бизнис на Samsung е во подем, а компанијата неодамна го надминува Интел како најголем произведувач на чипови во светот.Во моментов бараат начин да...
“Круг Здравља“

Српска хит апликација: Менталното здравје пред се- “Круг здравља“

Апликацијата “Круг Здравља“ е победник во една од категориите на престижниот европски натрпервар European Youth Award. Здружението за луѓе со неуроза “Херц“ во соработка...
Бошко Сибиновски

Бошко Сибиновски: од фармација до рударска индустрија

Успехот доаѓа од студентските денови, како и посветеноста на работата. Патот на успехот на господинот Бошко Сибиновски почнува токму од таму. Како член на...
избори 2017

Во духот на изборите 2017

Во духот на изборите 2017, последните избори пред крајот на годината се оние најважните. Барем за нас. Постоиме помалку од една година, ја славиме првата...
Студентска конференција за енергетска ефикасност

Студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој 2017

Од 23-25-ти Ноември 2017 на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје, се одржа петтата по ред, јубилејна меѓународна конференција “Студентска конференција за...