Почетна Маркетинг Како да напишете e-mail што продава?

Како да напишете e-mail што продава?

СПОДЕЛИ

Огромното мнозинство на e-mail продавачи прави една од две грешки:

  • Тие даваат премногу содржина без да направат доволно продажба.
  • Тие прават премногу продажба без да даваат доволна содржина.

    И тоа ги чини многу пари.

e-mail

Но, тука е и третиот начин што речиси никој не го користи. Начин кој ги задоволува желбите на вашата публика за содржината, а исто така ги убедува да купуваат. На начин што е забавно за вас да пишувате, но и за вашите претплатници да читаат. Всушност, дури и ако се продавате, луѓето често не се грижат. Вие треба преку еден e-mail да направите да се грижат.

INFOTAINMENT е техника која ги спојува информацијата (info) и забавата (entertainment). Со други зборови, вашата содржина е презентирана на начин што е забавно да се консумира, но во исто време обезбедува вистинска вредност.

loading...