Почетна Маркетинг Facebook 101- што треба да направам прво?

Facebook 101- што треба да направам прво?

СПОДЕЛИ

Facebook маркетинг – колку моќно звучи, нели? Има една мисла која е многу погрешна: тоа може секој да го прави. Не, не е така. Треба многу знаење и добро познавање на мрежата за да можете да остварите успех.

Издвоивме неколку основни работи кои би требало да ги знае секој маркетер. Доколку некоја од овие не ви се познати, а работите Facebook маркетинг, тогаш имате сериозен проблем.

Facebook 101

Нашиот список е следниов:

 • Фан пејџот секогаш го има името на компанијата;
 • Го оптимизирате да го најдат пребарувачките машини;
 • Имате стратегија;
 • Сте го напишале вашиот Content Calendar;
 • Враќате на пораките и коментарите од вашите фанови (дури и оние кои не ви се допаѓаат и мислите дека ви го навредуваат брендот);
 • Знаете за како да ги толкувате Facebook Insights;
 • Имате Pin Posts;
 • Boost Posts- не е само опција, знаете како да ја користите;
 • Не е баш секој пост за сите ваши фанови, лекцијата за таргетирање сте ја научиле на време;
 • Важно е да се ангажираат корисниците да превземат акција;
 • Секогаш сте кратки, јасни и забавни.

 

 

loading...