Почетна Маркетинг Зошто Facebook fan page треба да ми го води професионален маркетер?

Зошто Facebook fan page треба да ми го води професионален маркетер?

СПОДЕЛИ

Фејсбук стана дом на 1 милијарда корисници и Facebook fan page – ови за брендовите. Затоа брендовите се свесни за фактот дека нивната целна публика тука троши многу време.

Меѓутоа,корисниците се повеќе стануваат внимателни во изборот на луѓето и пријателите со кои се поврзуваат и на брендовите што сакаат да ги следат.

Facebook Fan Page

Facebook маркетинг не е лесен пат до успехот. Но, зошто?

  • Корисниците се се поискусни во користење на социјалните мрежи и попаметни во нивното користење;
  • Опсегот на демографска популација ги опфаќа сите краишта и сите старосни групи;
  • Тоа е место каде луѓето сакаат да се поврзат со своите пријатели;
  • Брендовите стануваат издавачи, а тоа значи дека сте медиум.

На крајот од денот, за да бидете сигурни дека остварувате позитивни резултати и ROI:

  • Вашиот маркетер треба да има знаење и искуство и постојани тренинзи;
  • Вашиот бренд треба да има маркетер кој знае како функционира алгоритамот на Facebook, го познаваат пазарот и ги познаваат најновите трендови и промени.

Што мислите, дали малите компании можат да развијат одлична стратегија за одржување на вредно присуство на социјални мрежи?

loading...