Почетна Маркетинг Instagram 2018 : како да го користам во бизнисот?

Instagram 2018 : како да го користам во бизнисот?

СПОДЕЛИ

Се чини дека Instagram ги комбинира сите важни елементи на успешна маркетинг кампања: слики, видеа, приказни и поврзување. Тоа е вид на визуелни приказни кои го поврзуваат брендот со целна публика. Не е ни чудо зошто гледаме повеќе поединци и бизниси кои инвестираат во нивната маркетинг кампања на Instagram.

Instagram 2018

Во септември 2017 година, Instagram достигна огромен број од 800 милиони активни корисници месечно. Платформата е забавна и лесна за употреба. Тоа е сè што корисниците сакаат да биде, и тоа е сè што експерт за маркетинг би можел да има потреба од поврзување со тие корисници.

Но, постои вистински начин да се користи платформата. Вие не може само да се придружите и да почекате да се случат чуда. Кога станува збор за бизнис промоција, треба да ги следите трендовите. Ќе предложиме неколку совети кои ќе ве водат до вистинскиот начин на користење на Инстаграм во 2018 година.

  • Поврзете се со инфлуенсери.
  • Платете промоцоја и реклама.
  • Не ги игнорирајте Instagram Stories.
  • Не заборавајте го описот под сликата.
  • Бидете креативни и различни од другите.
loading...