Почетна Маркетинг MailChimp vs MailerLite

MailChimp vs MailerLite

СПОДЕЛИ

MailChimp vs MailerLite е вечната битка на маркетерите. Ние веруваме дека MailerLite за нас и нашите потреби е подобра алатка, но еве неколку разлики помеѓу нив.

Цени

За почеток, веруваме дека програмерите треба и заслужуваат да бидат платени. Не сакавме да се водиме само по цената, но има толку многу сличности, таа цена е една од главните разлики.

Со MailChimp добивате 2K претплатници бесплатно и можете да испраќате до 12K пораки месечно. Ако не го надминете ниту прагот, вие сте среќни во слободната зона. Со MailerLite ви се даваат 1K бесплатни претплатници, откако ќе ги надминете, ќе почнат да ви наплаќаат.

Drag & Drop

Двете платформи ја имаат оваа супер фантастична способност. Вашиот дизајн е лево и уредувате на десната страна.

Во MailerLite, кога користите еден од нивните шаблони, ќе видите малку + икона кога ќе застанете со маусот над полето за уредување. Ако кликнете овде, имате опција за додавање на следниот ред на содржина.

MailChimp vs MailerLite

Интеграции

MailChimp ви овозможува да го интегрирате PayPal, така што со секое ново купување на вашата комерцијална страна, е-поштата на новите клиенти се додава во вашата листа.

MailerLite се интегрира со BookFunnel, па ако имате бесплатна ebook, ова може да биде корисно.

А / Б Тестирање

Да, и двете имаат опција. MailChimp дозволува да одберете до три променливи за тестирање и MailerLite ви дава опции за A & B.

Кориснички нивоа

Со двете платформи можете да поставите кориснички улоги. MailerLite ви дава можност да поставите ниво на сметководител и, исто така, да го прилагодите корисничкото ниво. Ги цениме опциите, па MailerLite ја добива победата тука.

 

loading...