Почетна Технологија Samsung освои 49 награди за дизајн на годинaшното издание на “IDEA Design...

Samsung освои 49 награди за дизајн на годинaшното издание на “IDEA Design Awards”

СПОДЕЛИ

Компанијата Samsung Electronics Co., Ltd. освои 49 награди за дизајн на интернационалната манифестација ИДЕА (IDEA – International Design Excellence Awards), меѓу кои и една златна, шест сребрени и две бронзени награди. До сега, ова е рекорден број признанија кои една компанија ги има добиено во текот на една година.

Нашите иновации се насочени кон потребите на корисниците и и во иднина ќе продолжиме да вложуваме напори во дизајн кој има суштинска важност за нивните секојдневни животи.“ – изјави Донте Ли, Извршен Потпретседател и Директор на Корпоративниот Дизајнерски Центар во компанијата Samsung Electronics.

Samsung Electronics

Компанијата освои златна награда за бежичен систем за аудио-визуелен идентитет.

Компанијата Самсунг освои шест сребрени награди за:

  • “Dual Cook Flex“
  • Колекција на вградливи кујнски апарати за готвење
  • Уред за поврзување на мрежата на итни служби (ESN, Emergency Service Network)
  • Заоблен “CJ79 Thunderbolt 3 QLED“ екран
  • “The Frame“
  • “VL5/VL3“ бежична серија аудио уреди

Покрај златната и сребрените награди, Самсунг е добитник и на две бронзени награди:

  • Galaxy S8/S8+ и Galaxy Note8
  • Систем за приказ на визуелен идентитет “The Frame“

 

 

loading...